De Grenzen
Gisteren heeft als enige grens de dialoog tussen het eigen geheugen en overgebleven beeld en tekstmateriaal.

Foto's over reizen, over familiefeesten of kinderfratsen; beelden van verdwenen hoeves, van overleden vrienden of familie; artikels en beelden over strijdvaardige betogingen of streng academische plechtigheden,... allemaal schakeltjes met eraan verbonden verhalen.

Hoe breng je dit alles in lijn?
Waarover mag het verhaal gaan?
Is het één belangrijker dan het ander?
Wie mag wel en wie niet zijn of haar verhaal vertellen?

We proberen hieronder de regels van het DIGITAAL GEHEUGEN HEEMBEEK-MUTSAARD te omschrijven, de grenzen die we vastleggen over de inhoud van deze geheugenbank.
Zonder iemand of iets uit te sluiten zijn twee begrippen heel belangrijk:
  • Het grondgebied HEEMBEEK-MUTSAARD
  • Een band met de Nederlandstaligheid
Vooreerst het Grondgebied HEEMBEEK-MUTSAARD: inwoners van HEEMBEEK-MUTSAARD of zij die er een voldoende ruime periode verbleven hebben - ongeacht hun taalgemeenschap - kunnen een inbreng doen. De beelden (foto's of film) moeten gemaakt zijn op het grondgebied HEEMBEEK-MUTSAARD. Dit geldt ook voor familiefoto's.

Ten tweede een band met de Nederlandstaligheid: Het lokale Nederlandstalige netwerk van verenigingsleven, jeugd, onderwijs- en cultuurleven is het uitgangspunt van dit project.
Door al deze actoren samen te benaderen, trekken we parallel met het nieuwe beleidsdenken over integraal lokaal cultuurbeleid, de lijn verder naar een integraal cultuurgeheugen.

Door al deze actoren samen te benaderen, trekken we parallel met het nieuwe beleidsdenken over integraal lokaal cultuurbeleid, de lijn verder naar een integraal cultuurgeheugen.


» Naar registratie!


Statistieken      
Foto's:
7136
Filmpjes:
0
Posters:
0
Tijdschriften:
113
Teksten en documenten:
212
Reeksen in verhaalvorm:
0

Login      
Login
Paswoord


Nog geen login? Klik hier!